Overslaan en naar inhoud gaan

Blijf op de hoogte

Pensioenfonds PostNL is per 31 december 2022 overgestapt naar een nieuw soort pensioenregeling: een collectieve defined contribution regeling (CDC-regeling). Een CDC-regeling is een middelloonregeling met een voorwaardelijke indexatie en met een vaste premie (de contribution).

Dit is een eerste stap in de richting van een nieuwe pensioenregeling. Die nieuwe pensioenregeling is straks nodig in het nieuwe pensioenstelsel dat valt onder de Wet toekomst pensioenen (Wtp). De sociale partners hebben gekozen voor een ‘solidaire premieregeling’.

Onze nieuwe pensioenregeling moet op 1 januari 2027 ingaan. Hoe die nieuwe solidaire premieregeling er precies uit gaat zien, weten we nu nog niet. Over veel details moeten we het nog eens worden. En pas dan kunnen we u vertellen wat de nieuwe pensioenregeling voor u persoonlijk betekent.

Maar in de tussentijd houden we u natuurlijk op de hoogte via onze website en onze nieuwsbrieven. Heeft u uw e-mailadres nog niet aan ons doorgegeven? Doe dit dan alsnog

Meer lezen over het nieuwe pensioenstelstel

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van het pensioenstelsel? Bekijk de volgende websites: