Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenregeling

U wil weten wat er voor uw pensioen is geregeld. Het antwoord is: u vindt de belangrijkste informatie over uw pensioen op onze website. Wil u nóg meer weten? Dan is er Pensioen 1-2-3.

U bouwt pensioen op voor later

Ieder jaar bouwt u een deel van uw pensioen op. Als u met pensioen gaat, krijgt u iedere maand pensioen van ons. U krijgt dit pensioen zolang u leeft. Als u inlogt ziet u hoeveel pensioen u later krijgt.

U kiest zelf wanneer u met pensioen gaat

Standaard gaat uw pensioen in als u 68 jaar wordt. Maar u kunt ook eerder met pensioen gaan. 

  • Eerste moment: vanaf uw 60ste mag u uw pensioen laten ingaan. 
  • Laatste moment: u kunt uw pensioen uiterlijk in laten gaan op uw op uw 68ste.  

Als u overlijdt krijgen uw partner en kinderen nabestaandenpensioen

  • Uw partner krijgt nabestaandenpensioen zolang hij of zij leeft. Dit noemen we ook wel partnerpensioen.
  • Uw kinderen krijgen nabestaandenpensioen tot ze 18 jaar oud zijn. Of tot ze 27 jaar oud zijn, zolang ze een opleiding volgen of een Wajong- of WIA-uitkering krijgen. Dit noemen we ook wel wezenpensioen.

​​​​​Als u inlogt ziet u hoeveel nabestaandenpensioen uw partner en kinderen krijgen.

Arbeidsongeschikt: u blijft pensioen opbouwen

Als u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, blijft u (gedeeltelijk) pensioen opbouwen. Wij betalen de premie voor het deel dat u arbeidsongeschikt bent.

U kunt extra pensioen opbouwen

Ieder jaar dat u bij PostNL werkt, bouwt u ouderdomspensioen op. Via de regeling Individueel Pensioensparen (IPS) kunt u sparen voor extra pensioen voor uzelf en voor extra partnerpensioen. Uw partner krijgt dan meer nabestaandenpensioen als u overlijdt. Lees meer over IPS

Hoeveel pensioen u later krijgt, staat niet vast

Tot u met pensioen gaat, kan er veel gebeuren: met de economie, de rente en de waarde van onze beleggingen. Als het meezit, krijgt u meer pensioen. Maar als het tegenzit, krijgt u minder pensioen.

Nóg meer weten? Bekijk Pensioen 1-2-3 

Pensioen 1-2-3 is een samenvatting van de pensioenregeling. In Pensioen 1-2-3 leest u wat u wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen.