Overslaan en naar inhoud gaan

Hoe we beleggen

U wilt weten hoe we beleggen met uw premie. In ons beleggingsplan leest u hoe we beleggen. En wat voor ons belangrijk is bij het maken van onze beleggingskeuzes.

We beleggen verantwoord

We vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in de manier waarop we beleggen. Wij geloven erin dat ons maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid bijdraagt aan het realiseren van een goed en betaalbaar pensioen. Maar zeker ook aan een betere, leefbare wereld. 

De hoofdpunten uit ons verantwoord beleggingsbeleid zijn:

  • Gezondheid en welzijn: we beleggen niet meer in tabak. En binnen Europese aandelen beleggen we extra in bedrijven die medicijnen ontwikkelen.  
  • Klimaat: we kiezen ervoor om in onze beleggingen speciale aandacht te besteden aan 'klimaatbeheersing'. Dat doen we vooral door in onze beleggingsportefeuille de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Rendement voorop

Goed om te weten: onderzoek laat zien dat verantwoord beleggen niet ten koste gaat van het rendement. Als we het dus hebben over een goed en betaalbaar pensioen, kan dat heel goed (en misschien wel beter) door maatschappelijk verantwoord te beleggen.

Bij onze maatschappelijk verantwoorde beleggingen volgen we de uitgangspunten van het Global Compact van de Verenigde Naties (VN).

Wij beleggen duurzaam

In 2021 en 2022 stond Pensioenfonds PostNL op de ranglijst van de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen op de zesde plaats van meest duurzame pensioenfondsen. Conclusie van de VBDO, de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling: Pensioenfonds PostNL doet op het gebied van duurzaamheidsbeleid niet meer onder voor de grote pensioenfondsen. Lees meer over waarin we beleggen.

Transparant over duurzaam beleggen

De EU heeft de verordening Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) opgesteld. Hierin staat dat wij als pensioenfonds moeten voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van informatie over duurzaam beleggen. Lees meer over SFDR.