Overslaan en naar inhoud gaan

Zo denkt u over risico nemen bij beleggen

Gepubliceerd op:

Begin mei stuurden we een uitnodiging naar een deel van onze deelnemers om mee te doen met een onderzoek. We willen graag weten wat u belangrijk vindt bij het beleggen van pensioen. Hoeveel risico wilt u hierbij nemen? Dat is voor ons belangrijk om te weten. In de nieuwe pensioenregeling spelen beleggingen een belangrijke rol. Het pensioenfonds wil daarom weten welk beleggingsbeleid het beste aansluit bij hoeveel risico u wilt en kunt nemen. Bekijk hieronder de resultaten uit het onderzoek.

Dit zijn de uitkomsten van het onderzoek

Veel mensen hebben de vragenlijst ingevuld: in totaal 1.165. Bedankt daarvoor! De uitkomsten van het onderzoek zijn hierdoor betrouwbaar. We zetten de belangrijkste uitkomsten op een rij:

  • Over het algemeen willen onze deelnemers evenveel risico nemen als deelnemers van andere pensioenfondsen in Nederland. Op een schaal van 1 tot 10 (1 = geen risico, 10 = veel risico) kwam er een gemiddelde score van 6,7 uit.
  • Gepensioneerden die pensioen opbouwden bij ons pensioenfonds, willen minder risico nemen dan gemiddeld in Nederland.
  • Jongeren zijn bereid om meer risico te nemen dan ouderen.
  • Deelnemers van ons pensioenfonds willen liever niet dat de pensioenen veel schommelen.
  • Ook vinden ze het een fijn idee dat er een reserve is om een daling in de pensioenuitkering op te vangen.

De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we bij het inrichten van de nieuwe pensioenregeling. We zorgen ervoor dat ons beleggingsbeleid aansluit bij de voorkeuren van onze deelnemers. Met deze informatie kunnen we de juiste keuzes maken voor u.