Overslaan en naar inhoud gaan

René van de Kieft: ‘Alle vragen over samenlooptoeslag nemen we bijzonder serieus’

Gepubliceerd op:

In het tv-programma Meldpunt van omroep Max ging het op vrijdag 5 april en 27 mei over pensioen. Oud-werknemers van de PTT kunnen recht hebben op een aanvulling op hun pensioen, vanwege de zogenoemde ‘samenlooptoeslag’. Naar aanleiding van de uitzendingen vragen oud-werknemers zich af of zij wel het pensioen krijgen waar ze recht op hebben. Bestuursvoorzitter René van de Kieft en zijn mede bestuursleden zijn geraakt door de reacties. Daarom reageert hij graag persoonlijk via dit bericht.

We reageren zo snel mogelijk op uw vragen

Naar aanleiding van de uitzendingen kregen we bij Pensioenfonds PostNL veel vragen over dit onderwerp. ‘We nemen alle vragen zeer serieus en reageren hier zo snel mogelijk op’ zegt René. ‘Doordat er in één keer veel vragen komen, vraagt het meer tijd van ons en de klantenservice. Hierdoor duurt de beantwoording langer dan u van ons gewend bent. Iedereen die hierover contact met ons opnam, krijgt een brief van ons. In die brief vertellen we meer over uw persoonlijke situatie.’

Iedereen krijgt waar hij recht op heeft

‘Het belangrijkste vinden we dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Daar letten we als bestuur goed op. ‘Het pensioen van iedereen wordt eerlijk berekend. Ook voor de mensen die te maken hebben met de samenlooptoeslag. Daar ben ik van overtuigd! Het raakt me dat er mensen zijn die zich afvragen of dit wel echt zo is.’ Zegt René.

De jongere generatie hoeft niet te betalen voor de oudere

In de uitzending van Meldpunt opperde Rogier de Haan dat het misschien beter zou zijn om de oud-PTT-ers die van ABP naar PF PostNL gekomen zijn, meer geld te geven dan toen is afgesproken. René: ‘Dit vinden we geen goed idee. Dat zou de nieuwe generatie namelijk moeten betalen. Dat vinden wij niet in evenwicht.’

Heeft u nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Weet dat we er voor u zijn. U kunt ons bellen op 050 582 79 33. Of stuur een e-mail naar deelnemer@pensioenpostnl.nl.