Overslaan en naar inhoud gaan

Mariëtte Wolters nieuw lid van het VO na verkiezingen

Gepubliceerd op:

Mariëtte Wolters is verkozen tot nieuw lid van het Verantwoordingsorgaan (VO) van Pensioenfonds PostNL. Het VO zocht een nieuw lid namens de werknemers. Omdat er meer dan één geschikte kandidaat was voor de vacature, volgden er verkiezingen. Die zijn gewonnen door Mariëtte.

Afgetekende winnaar

Er waren twee geschikte kandidaten voor deze belangrijke plek. Daarom organiseerden we verkiezingen. Deze verkiezingen zijn per post gehouden. Ruim 18.000 stemgerechtigden konden in juni hun stem uitbrengen. Er kwamen 2.218 geldige stemmen binnen. Mariëtte Wolters kreeg 63,6% van de uitgebrachte stemmen en was daarmee de afgetekende winnaar.

Graag in het VO

Mariëtte is 37 jaar en heeft ervaring met advisering van managementteams en omgang met verschillende stakeholders. Daarnaast komt ze regelmatig op locaties in het land om ervaringen te horen van collega’s in de uitvoering. Zij vindt het belangrijk dat het pensioenfonds goed met het door de deelnemers opgebrachte geld omgaat. Zij wil de belangen van de medewerkers die nog een (lange) tijd pensioen opbouwen goed behartigen. Daarbij komen haar HR-ervaring en haar opgebouwde netwerk binnen PostNL goed van pas. En, ook niet onbelangrijk: ze heeft er veel zin in. Ze neemt graag zitting in het VO.

Wat het verantwoordingsorgaan doet

In het verantwoordingsorgaan zitten 6 leden: 2 namens de werkgever, 2 namens de werknemers en 2 namens de pensioengerechtigden. Er was één vacature namens de werknemers die Mariëtte Wolters nu gaat invullen. 

Het bestuur van Pensioenfonds PostNL legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan. Zowel over het beleid als de manier waarop het beleid is uitgevoerd. Het verantwoordingsorgaan oordeelt hierover en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Het VO is blij dat ze Mariëtte Wolters in hun midden kunnen begroeten. Zij komt in een leuk en gemotiveerd team terecht.