Overslaan en naar inhoud gaan

Gytha van de Wardt-Olde Riekerink en Paul Langeveld in het VO

Gepubliceerd op:

Met ingang van 1 juli 2022 maken Gytha van de Wardt-Olde Riekerink en Paul Langeveld deel uit van het Verantwoordingsorgaan (VO) van Pensioenfonds PostNL. Paul Langeveld werd benoemd nadat hij de meeste stemmen kreeg bij verkiezingen.

Namens de actieve deelnemers

Gytha van de Wardt-Olde Riekerink volgt Gea Eleveld op. Zij neemt zitting in het VO namens de actieve deelnemers (zij die nog pensioen opbouwen). Zij was de enige kandidaat die zich voor de opvolging van Gea Eleveld had aangemeld. Er waren voor de benoeming dus geen verkiezingen nodig.

Namens de gepensioneerden

Paul Langeveld volgt Uwe Heiligers op. Hij neemt zitting in het VO namens de gepensioneerden. Voor deze zetel meldden zich maar liefst 8 kandidaten aan. De Kiescommissie beoordeelde dat van deze 8 kandidaten 3 kandidaten geschikt waren voor de functie. Dat betekende dat er verkiezingen zijn georganiseerd.

Verkiezingen

Stemmen kon digitaal of per post. Er zijn uiteindelijk ruim 7077 geldige stemmen uitgebracht, waarvan ongeveer 90% per post (het aantal digitale stemmen was 815). Paul Langeveld was de duidelijke winnaar met 3123 stemmen. De nummers 2 en 3 ontliepen elkaar weinig met respectievelijk 2024 en 1930 stemmen.

Ervaring

Zowel Gytha van de Wardt-Olde Riekerink als Paul Langeveld brengt veel ervaring mee. Gytha van de Wardt-Olde Riekerink is werkzaam als manager C2C accounting. Tijdens haar loopbaan heeft ze een brede ervaring opgebouwd in de financiële en commerciële dienstverlening. Gytha heeft binnen verschillende teams gewerkt aan het opbouwen, implementeren en verbeteren van de werkprocessen.

Paul Langeveld heeft een financiële achtergrond (economie en logistiek), veel management ervaring en gevoel voor getallen. Daarnaast begon hij op 60-jarige leeftijd nog een opleiding Levensbeschouwing. Dat gaf hem veel inzicht in de basisbehoeften en drijfveren van mensen.

Bedankt en succes!

Uiteraard bedanken wij de vertrekkende leden Gea Eleveld en Uwe Heiligers voor hun bijdrage aan het VO. En we wensen hun opvolgers veel succes!