Overslaan en naar inhoud gaan

Eerste kamer akkoord, nieuwe wet gaat in op 1 juli 2023

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. Dit was 2027. Pensioenfonds PostNL wil per 1 januari 2026 over naar de nieuwe regeling.

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra tijd

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra voor de overgang naar de nieuwe regels. Dit heeft minister Schouten toegezegd aan de Eerste Kamer. De nieuwe pensioenregelingen moeten er nu uiterlijk op 1 januari 2028 zijn. Dit was 2027.

Wij willen in januari 2026 klaar zijn

Sociale partners maken de afspraken over de overstap naar een nieuwe pensioenregeling voor Pensioenfonds PostNL. We zijn al begonnen met de voorbereidingen. We verwachten niet dat we het extra jaar nodig hebben en willen nog steeds in januari 2026 klaar zijn. In onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Er verandert nu nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat, dus in januari 2026. Natuurlijk houden we u op de hoogte. En we geven u inzicht in de verschillen tussen uw oude en uw nieuwe pensioen.

Wilt u weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over de pensioenhervorming.

Updates over de nieuwe pensioenregeling

Regelmatig geven we updates over de nieuwe pensioenregeling. Hieronder kunt u de laatste updates teruglezen.