Overslaan en naar inhoud gaan

Beleidsdekkingsgraad maart 2024: 132,3%

Gepubliceerd op:

De beleidsdekkingsgraad is gelijk gebleven. In maart 2024 staat hij op 132,3%. In februari was dat ook 132,6%. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden.

Een jaar geleden, in maart 2023, was de actuele dekkingsgraad 131,3%. Deze actuele dekkingsgraad valt uit de berekening van de beleidsdekkingsgraad. Daar komt de actuele dekkingsgraad van maart 2024 voor terug. Die is met 130,8% lager dan een jaar geleden. De beleidsdekkingsgraad bleef hierdoor gelijk. 

Wat betekent deze beleidsdekkingsgraad voor mij?

Bij de huidige beleidsdekkingsgraad staat het pensioenfonds er relatief goed voor. Ga naar de webpagina over onze financiële situatie om te zien wat er bij verschillende beleidsdekkingsgraden met uw pensioen gebeurt.

Actuele dekkingsgraad in maart hoger dan die van februari 2024

De actuele dekkingsgraad steeg de afgelopen maand: van 130,5% in februari naar 130,8% in maart 2024. 

De ontwikkeling van de actuele dekkingsgraad is afhankelijk van de hoogte van de beleggingen en de voorzieningen. De rente daalde in de afgelopen maand. Dit had een negatief effect op de actuele dekkingsgraad. De waarde van de beleggingen steeg in maart. Dat had een positief effect op de dekkingsgraad. Opgeteld leidt dit tot een lichte stijging van de actuele dekkingsgraad in maart 2024. 

Het bestuur bespreekt regelmatig de ontwikkelingen op de markten en in de beleggingsportefeuille met de beleggingsadviseurs. Daarmee wordt goed bewaakt of en wanneer eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn. Op dit moment zijn geen extra maatregelen nodig. Het pensioenfonds heeft ook een crisisplan dat houvast biedt.